L’Any Guinovart reivindica la figura d’un artista polifacètic

18/04/2018

La Fundació Guinovart portarà 16 exposicions per tot Catalunya, a més de diverses activitats, durant el 2018 i 2019

Pintura, escultura, gravat o il·lustració. Són algunes de les disciplines en què va treballar Josep Guinovart, un dels màxims exponents de la vanguardia plàstica catalana del segle XX. Coincidint amb el desè aniversari de la seva mort, la Fundació a la qual l’artista dóna nom ha impulsat l’Any Guinovart, una iniciativa que té la finalitat de reivindicar la figura de l’artista establert a Agramunt i descobrir la seva extensa i polifacètica obra.

Al llarg de tot el 2018 i part del 2019, la Fundació Guinovart portarà per tot el territori català un total de 16 exposicions que oferiran una visió completa de l’artista. La més destacada tindrà lloc a la Fundació Vila Casas de Barcelona, i consistirà en una mostra antològica amb una visió molt més ampla i internacional de l’obra de Guinovart. D’altra banda, Agramunt també prendrà un paper ben important en la commemoració del desè aniversari del traspàs de Guinovart.

Paral·lelament es celebraran taules rodones, lectures i concerts, entres altres. Finalitzats els actes en el territori català, es preveu que l’obra de Guinovart viatge fins a Madrid, Japó i Sud Àfrica. A més, la Fundació encetarà properament una col·laboració amb FiraTàrrega, impulsant el projecte Arc Residual, proposta que convida a reflexionar sobre el sentit de l’art i la capacitat de les persones per intervenir en el medi i en el paisatge, i que es podrà veure el pròxim mes de setembre a FiraTàrrega.

Francesc García