L'Associació Alba acull un intercanvi juvenil de persones amb discapacitat d'Itàlia i d'Aruba

19/05/2022

Els setze joves s'estaran 10 dies compartint experiències

Les mobilitats europees a través del programa Erasmus Plus s'han tornat a reactivar amb força a l'Associació Alba. Fa 20 anys que a través del Servei de Projectes Europeus de l'entitat realitzen intercanvis europeus amb altres entitats que treballen amb persones amb discapacitat o risc d'exclusió. 
Ahir van arribar a Tàrrega 8 joves de la població de Forlì d'Itàlia i 8 joves més d'una entitat de l'illa d'Aruba d'entre 18 a 30 anys que s'estaran 10 dies compartint activitats i experiències amb el grup de joves de l'Associació Alba. L'objectiu d'aquesta trobada és descobrir la cultura de cada un dels països i compartir temes que els afecten a tots com la igualtat i la inclusió social. Les entitats que participen a l'intercanvi són Consorzio Solidarietà Sociale Forlì-Cesena (Forli, Itàlia) i CEDE Aruba (Aruba).
Des d'Alba, com a organitzadors de l'intercanvi, s'han preparat activitats i jocs de coneixença, visites turístiques a Tarragona i Barcelona; visites a entitats com Guixanet de Tàrrega per a conèixer el bestiari i la cultura popular catalana i targarina; o tallers de cuina per compartir també la cultura gastronòmica de cada país. 
El servei de projectes Europeus de l'Associació Alba té previst per aquest mes de juny dos projectes més: unes pràctiques laborals que vindran a fer a Tàrrega un grup de francesos, i un curs formatiu amb 10 professionals internacionals de 5 països diferents. 
L'any passat, malgrat estar encara en pandèmia, es van realitzar 69 mobilitats europees, 18 d'elles eren persones amb discapacitat. 
Infolleida