L'Eixideta de la Festa Major de Tàrrega aplegarà a més de 200 infants

10/05/2018

La festa tindrà lloc aquest divendres amb una cercavila des de la Plaça Major fins a la llera del riu Ondara

Més de 200 infants actuaran aquest divendres a l’Eixideta de la Festa Major de Tàrrega. La festa presentarà enguany un format renovat, començant l'acte a la Plaça Major amb la tradicional tronada, i continuant amb una cercavila amenitzada pels Gegants Tararots i els Grallers de la Barra fins a la llera del riu Ondara.

Organitzada per l’Associació Guixanet, l’Eixideta comptarà amb la participació dels grups folklòrics de la capital de l’Urgell que tenen formacions infantils: la Coral Infantil Mestre Güell, Diables BAT, Targalets de Guixanet, Ball d’Arquets Infantil de Guixanet, Ball de Bastonets de l’Esbart Albada, gegantons de les escoles, Gegants Tararots i la Fal·lera Gegantera. Com a novetat, l’Àliga Petita, presentada l’any passat, estrenarà la seva dansa amb una coreografia a càrrec de Ton Farran. A més, també hi participarà per primera vegada l’Home de la Barra, acompanyat dels Grallers de la Barra i els Corral Nou.

La celebració s’obrirà amb la recuperada tronada, que antigament marcava l’inici de la festa, a càrrec de l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Mª Perelló; Ramon Puig, un dels impulsors de la colla de Diables BAT; i Jordi Muntada, primer cap de colla del Grup de Diables BAT.

Infolleida