L'Espai Guinovart d'Agramunt ofereix un taller sobre arqueologia aquest diumenge

04/04/2019

Els Serveis Educatius de la Fundació i l'arqueòloga Anna Camats dirigiran l'activitat adreçada a famílies amb infants de 5 a 12 anys

El proper diumenge dia 7 d'abril, d'11h a 13h, tindrà lloc a l'Espai Guinovart d'Agramunt el taller "Arqueolitza't a l'Espai Guinovart!". L'activitat anirà a càrrec dels Serveis Educatius de la Fundació i l'arqueòloga Anna Camats Malet, i s'adreçarà principalment a famílies amb infants de 5 a 12 anys. 

L’àmbit arqueològic està intrínsecament vinculat a la instal·lació de Josep Guinovart “l’Era”, la qual transmet la seva memòria i records  mitjançant utensilis en desús, trencats i mig enterrats  per evocar els temps passats que ja no tornaran. El procediment i la tècnica de l’artista recorda el treball de l’arqueologia de recuperació d'històries i vides passades.

El taller permetrà realitzar aquesta tasca arqueològica de recuperació d'objectes que serveixin per obtenir informació sobre com es vivia antigament a Agramunt. Per fer-ho, els participants estudiaran a fons "l'Era" i, posteriorment, sortiran a la plaça del Mercat on hi hauran instal·lades diverses quadrícules, una per família, amb tots els estris per poder dur a terme una excavació. En acabar, cada família haurà de crear un registre amb les dades obtingudes de les troballes, i elucubraran quina història de temps passats amaga. 

Infolleida