L'espectacle 'Hippos' guanya el Premi Moritz FiraTàrrega 2018 a la millor estrena d'arts de carrer

21/09/2018

És una proposta de Zum-Zum Teatre i el coreògraf Quim Bigas

L’espectacle “Hippos”, de Zum-Zum Teatre i Quim Bigas, ha estat guardonat amb el Premi Moritz FiraTàrrega 2018 a la millor estrena d’arts de carrer. El guardó, que enguany ha arribat a la seva setena edició, és el resultat de la votació realitzada entre tots els professionals acreditats en la darrera edició del certamen.

La proposta de la companyia lleidatana es va poder veure a la Plaça del Carme durant els quatre dies de fira. “Hippos” és una faula, una metàfora, una reflexió sobre la humanitat i l’animalitat, destinada a tots els públics. En el muntatge hi apareixen tres actors amb disfresses inflables d’hipopòtam que, mitjançant la dansa, comencen a interactuar entre ells. La proposta intenta reflectir un món on conviuen quotidianament els animals i les persones. Així, l’argument d’ “Hippos” plasma la contradicció si les tres persones disfressades d’hipopòtam mimetitzen en l’animal que porten a sobre, o per contra és l’ hipopòtam que busca dins els individus.

Zum-Zum Teatre és una companyia que es dedica a la creació, producció i difusió d’espectacles per a tots els públics. Ha produït una vintena de muntatges els quals han portat arreu de Catalunya, Espanya, França, Itàlia i Suïssa. Ramon Molins és el director artístic de la companyia des de la seva fundació el 1994. A “Hippos” col·labora amb Quim Bigas, un coreògraf català vinculat a diversos grups i centres relacionats amb la dansa i les noves pràctiques performatives.

Infolleida