L’Orfeó Joventut de Bellpuig commemorarà el seu centenari amb un cicle format per sis concerts

17/02/2019

L’agrupació ha estat homenatjada en el marc de la festivitat de Sant Antoni de la Sitja

L’Orfeó Joventut de Bellpuig assoleix aquest any el seu primer centenari. És per això que l’agrupació musical ha estat homenatjada en el marc de la festivitat de Sant Antoni de la Sitja, celebració que cada any reconeix la tasca d’alguna entitat o associació de Bellpuig. Precisament en aquest acte, l’Orfeó Joventut ha anunciat que celebrarà els seus 100 anys de trajectòria amb un cicle de sis concerts que tindran lloc entre febrer i juny.

El 30 de juny de 1919 l’Orfeó Joventut oferia el seu primer concert a Bellpuig sota la direcció de Ramon Saladrigues. Al llarg de la seva trajectòria el conjunt ha arribat a comptar amb fins a 120 membres. Actualment l’agrupació la formen una trentena de cantaires, i en els darrers anys ha acollit col·laboradors d’altres entitats per garantir el relleu generacional de la formació.

Amb motiu del seu centenari, l’Orfeó Joventut també ha preparat una conferència en què es presentaran els projectes que l’entitat preveu dur a terme al llarg dels pròxims anys. La cita, encara sense data, tindrà lloc previsiblement en els propers mesos.  

Francesc García