Més de 1.200 visitants en el cap de setmana 'americà' del McTrepat

03/10/2021

Promou el patrimoni de Cal Trepat maridant-lo amb la cultura nord-americana

Més de 1.200 persones han passat el cap de setmana per l'antiga fàbrica J. Trepat de Tàrrega que s'ha omplert d'activitat amb el McTrepat, un certamen que dona a conèixer la cultura nord-americana i busca així els orígens de les dalladores Trepat fabricades a la capital de l'Urgell i inspirades en els dissenys de l'empresa McCormick de Chicago.

En la seva cinquena edició, el protagonista del McTrepat ha estat l'escriptor Manuel de Pedrolo. Així, durant el cap de setmana s'ha pogut veure una exposició d'algunes novel·les d'autors d'Amèrica del Nord traduïts per Pedrolo i la conferència inaugural, a càrrec de l'alcaldessa de la ciutat i experta en la tasca traductora de Pedrolo, Alba Pijuan, també s'ha centrat en la tasca de l'escriptor de l'Aranyó com a traductor de poetes nord-americans. 

Per la seva part, el director del Museu Trepat, Jaume Espinagosa, ha fet una valoració positiva del certamen, ja que "el més important és recuperar l'activitat presencial", tenint en compte que l'any passat el McTrepat es va haver de cancel·lar per la pandèmia de la Covid. D'aquesta manera, Espinagosa ha fet referència al fet que "amb el McTrepat captem nous públics que en una altra ocasió vindran a visitar l'antiga fàbrica J. Trepat alhora que contribuïm a moure la cultura, un sector molt castigat per la pandèmia".

Durant tot el cap de setmana, Cal Trepat ha ofert una àmplia programació de conferències, exposicions, audiovisuals, concerts, tallers familiars i gastronomia sota el denominador comú de la cultura popular dels Estats Units. 

Val a destacar que en aquesta ocasió, els tallers familiars han reivindicat les figures de l'arquitecte i pintor Morton Schamberg de Filadèlfia i l'artista urbà novaiorquès Aakash Nihalami. 

 

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)