Música i folklore a la 18a Nit de l’Acordió de Vilagrassa

02/08/2018

L’acte s’emmarca en la Trobada d’Acordionistes del Pirineu, que aquest any ofereix 13 concerts

El Portalet de Vilagrassa ha estat escenari, un any més, de la tradicional Nit de l’Acordió, un esdeveniment celebrat en el marc de la Trobada d’Acordionistes del Pirineu, que ha tingut lloc aquest cap de setmana a les poblacions d’Arsèguel, La Seu d’Urgell i Puigcerdà. Com és habitual des de fa 18 anys, els intèrprets d’aquesta trobada han portat fins a Vilagrassa la música tradicional de diverses contrades del nord de Catalunya.

En aquesta ocasió el concert ha comptat amb vuit formacions integrades per joves del Pirineu, els quals han interpretat diverses peces folklòriques amb l’acordió com a principal instrument. També ha pres part del concert Vladimir Denissnkov, músic ucraïnès format al conservatori de Moscou i considerat un dels millors acordionistes del món.

La Trobada d’Acordionistes del Pirineu va néixer fa 43 anys amb l’objectiu d’escampar la cultura popular del territori. La proposta ha ofert aquest any un total de 13 concerts. L’últim tindrà lloc la nit d’aquest dijous a La Seu d’Urgell.

Francesc García