Nou espai de divulgació a Tàrrega sobre les innovacions tecnològiques que transformen la societat

07/07/2019

La capital de l’Urgell clou amb èxit els Tallers Trepat, que han impartit activitats divulgatives sobre les impressores 3D i la robòtica

Cal Trepat, equipament municipal de l’àrea de Cultura de Tàrrega, ha tancat amb èxit la primera edició d’una nova iniciativa de divulgació que posa les innovacions tecnològiques a l’abast del públic. Són els Tallers Trepat, espai d’aprenentatge i coneixement al voltant de la tecnologia i l’enginy que transformen la societat i el món del treball. En el seu dia, la fàbrica J. Trepat de Tàrrega, actualment museïtzada, va ser un pol de transformació i innovació gràcies a la producció de maquinària agrícola. Els Tallers Trepat estenen així un pont entre el passat industrial del territori i el futur tecnològic.

Els Tallers Trepat han impartit dues activitats que han gaudit d’una elevada participació. D’una banda, el passat 1 de juny es va desenvolupar una jornada educativa dedicada al món de la robòtica, amb tallers formatius i exhibicions. Posteriorment, des del 26 de juny s’ha ofert un cicle anomenat “Usos i aplicacions de les impressores 3D” a càrrec de Celestí Capell, professor de tecnologia i divulgador científic, i Jordi Giribet, expert en l’ús de software de disseny de peces 3D. Els dos ponents han exposat els seus amplis coneixements en l’ús de les impressores 3D i les possibilitats que aporten en els camps del treball i la creació. Els continguts han constituït una aproximació a la fabricació d’objectes físics tridimensionals a partir de models creats per ordinador. A la darrera sessió celebrada aquesta setmana han assistit la regidora Ivonne Pont Valera; el director de Cultura, Oriol Martí; i el director dels Museus de Tàrrega, Jaume Espinagosa; tancant oficialment els Tallers Trepat 2019 i anunciant la continuïtat de la iniciativa.

Infolleida