Nou retaule de Ramon de Mur al Museu Comarcal de l’Urgell

17/05/2018

Peça del segle XV, cedida pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

El Museu Comarcal de l’Urgell compta des d’aquesta setmana amb un compartiment de retaule del segle XV atribuït al pintor gòtic Ramon de Mur. La peça mostra una imatge de Sant Antoni Abat, i va ser adquirida d’un antiquari per part del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.  Després de ser restaurada, ha estat cedida permanentment al Museu Comarcal de l’Urgell. D’aquesta manera, l’equipament cultural incorpora a la sala “Tragèdia al Call – Tàrrega 1348” la primera obra de l’autor, i el primer exemple de pintura gòtica.

La presentació oficial del retaule es farà aquest divendres a l’Ajuntament de Tàrrega, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus. L’acte comptarà amb la participació del conservador del Museu de Lleida, Alberto Velasco, i amb una connexió en directe via streaming amb el conseller de cultura a l’exili, Lluís Puig.

D’altra banda, l’Ajuntament de Tàrrega ha donat a conèixer sis noves rutes del patrimoni cultural local, elaborades juntament amb el Consell Comarcal de l’Urgell amb la finalitat de potenciar el patrimoni targarí.

Els nous itineraris es completaran amb la senyalització en forma de plafons informatius instal·lats en els principals monuments històrics, i amb una pàgina web que detallarà els indrets que recorreran les guies.

Francesc García