Per primera vegada el Dia Mundial del Teatre es celebra amb totes les sales i equipaments tancats

27/03/2020

Actors, actrius, directors, escenògrafs i altres professionals del sector de les arts escèniques estan avui de celebració. I, és que, cada 27 de març es commemora el Dia Mundial del Teatre.

Per primera vegada el Dia Mundial del Teatre es celebra amb totes les sales i equipaments tancats. El coronavirus ha aturat tota l'activitat de les companyies teatrals i ha causat la suspensió de festivals, mostres i representacions arreu del territori. Les companyies i els professionals han vist com en qüestió d'hores s'han anulat les cites programades. L'aturada general causada per la pandèmia també va agafar per sorpresa als urgellencs Campi Qui Pugui. El passat dissabte 14 de març havien d'estrenar la seva nova producció a l'Escorxador de Lleida però la cita s'ha hagut de postposar al 20 de setembre quan s'estrenarà oficialment De Camí a l'Escola.

L'Associació per al Desenvolupament de la Propietat Intel·lectual xifra les pèrdues directes i indirectes del sector cultural en 960 milions. A fi de minimitzar l'impacte la Generalitat ha anunciat una línia de préstecs de deu milions d'euros, a interès baix, per finançar les necessitats de les empreses del sector.

El confinament no ha aturat a equipaments i entitats de celebrar el Dia Mundial del Teatre. La Paeria ho ha fet a través d'un vídeo en què actrius que havien d'actuar a Lleida llegeixen el manifest d'enguany en català.
Joan Cama