Presentació a Tàrrega del llibre ‘Teatre català avui 2000 - 2017’, un assaig col·lectiu que radiografia les arts escèniques actuals

19/10/2019

És una activitat complementària de la Temporada de Teatre de la capital de l’Urgell, que assoleix enguany les 25 edicions

El passat dijous 19 d'octubre Tàrrega va donar a conèixer el llibre 'Teatre català avui 2000-2017', una anàlisi feta per diversos estudiosos sobre l’estat actual de les arts escèniques al país. Publicat per l’editorial lleidatana Fonoll, el volum recull les ponències del 4t Encontre d’Escriptors i Crítics a les Garrigues, celebrat just fa dos anys al Cogul. L’obra és considerada el primer llibre col·lectiu d’assaig sobre el teatre català contemporani dels últims anys, aportant nou material crític i de referència.

La presentació, celebrada a la Biblioteca Comarcal, va estar una de les activitats complementàries de la Temporada de Teatre que organitza la Regidoria de Cultura de la capital de l’Urgell. Hi van participat tres dels autors, Emili Baldellou, Núria Casado i Santiago Fondevila; i un dels coordinadors, Joan Cornudella.

Prèviament, el regidor de Cultura, Carlos Vílchez, va subratllar el creixement en espectadors que enguany ha registrat la Temporada de Teatre, cicle que assoleix ja la 25a edició amb espectacles de qualitat i de diversos gèneres i formats.

A més dels noms esmentats, el llibre ‘Teatre català avui 2000-2017’ també ha estat coordinat per Àlex Broch i Francesc Foguet; i aplega aportacions d’Albert Mestres, Oriol Puig, Ramon X. Rosselló, Joan Tomàs Martínez Grimalt, Carles Cabrera, Eva Saumell, Jordi Vilaró, Francesc Foguet i Miquel M. Gibert.

La propera cita de la Temporada de Teatre de Tàrrega serà el dissabte 26 d’octubre (21h, Teatre Ateneu) amb la comèdia 'La tendresa', coproduïda per Dagoll Dagom i T de Teatre.

 

Infolleida