Propostes de dansa a Tàrrega els dies 27 i 28 d’abril

24/04/2018

Clubs, associacions i aficionats protagonitzaran la 8a Marató de Dansa aquest divendres a la plaça de les Nacions sense Estat

La Regidoria de Cultura de Tàrrega convoca un cap de setmana dedicat a l’art de la dansa. Seran tres propostes els dies 27 i 28 d’abril emmarcades dins l’Entretemps - Cicle d’Arts Escèniques de Primavera. D’una banda, aquest divendres 27 d’abril se celebrarà la 8a edició de la Marató de Dansa a la plaça de les Nacions sense Estat. A partir de les 7 de la tarda, clubs, associacions i aficionats sortiran al carrer per mostrar les seves coreografies. S’hi donaran cita exhibicions de dansa clàssica, dansa del ventre, hip-hop, country, gimnàstica rítmica, lindy hop i tango entre altres. Durant l’acte es farà la tradicional lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dansa, que es commemora cada 29 d’abril en motiu del naixement del ballarí Jean-Georges Noverre (1727–1810).

La dansa continuarà sent la protagonista el dissabte 28 d’abril (9 nit) de la mà de les companyies Circle of Trust (referents de l’escena break-dance) i Logela Multimedia (formada per dos músics informàtics i dos videocreadors digitals que treballen en escenografies). Aquest tàndem portarà fins al Teatre Ateneu el seu muntatge “Nagare”, exponent de les noves tendències en dansa urbana. L’espectacle, dirigit per Jordi Vilaseca, reflexiona sobre el poder de l’entorn per modelar als humans sense que aquests en siguin conscients. 

La companyia Circle of Trust impartirà també un taller de dansa urbana el mateix dia a les 12 del migdia a la sala d’assaigs del Teatre Ateneu, obert a la ciutadania. Els interessats en participar-hi hauran de formalitzar la seva inscripció a La Botiga del Museu. El taller serà gratuït per als assistents de l’espectacle de dansa urbana “Nagare” el mateix dia a les 9 de la nit.

Infolleida