Propostes per al cap de setmana a l'Urgell

24/02/2017

Sense plans pel cap de setmana? Para atenció, Urgell TV t'explica tot el que pots fer aquests dies!

El darrer cap de setmana de l'Urgell arriba amb el Carnaval com a protagonista, i és que Agramunt, Bellpuig, Tàrrega, Castellserà i Vilagrassa ja ho tenen tot llest per la festa de la disbauxa. 

Després del Carnaval infantil d'Agramunt, celebrat aquest divendres, la festa continuarà aquest vespre amb un sopar popular al Pavelló Firal i el tradicional concurs de disfresses casolanes. A continuació, Oques Grasses i Rocktambuls posaran ritme a la nit. Demà el Carnestoltes viurà el seu dia més àlgid, ja que des del ben aviat els comerços es vestiran de Carnaval. A la tarda, a les 18.00h, les carrosses i comparses es reuniran a la plaça Fondandana on una hora més tard es donarà el tret de sortida a la rua més acolorida de l'any. A les 12 de la nit, l'Orquestra Anònima i DJ Sendo amenitzaran la festa amb el repertori més carnavaler. Diumenge, com mana la tradició, es celebrarà el judici al rei Carnestoltes i, a continuació, començarà l'enterrament de la sardina. 

A Tàrrega el Carnaval arriba també ben carregat. Aquest divendres, a les 18.00 hores, tindrà lloc el Carnaval infantil (des del Col·legi Sant Josep fins a l'Espai MerCAT). El grup Diga'ls-hi Inquiets seran els encarregats de posar la nota la festa amb el seu animat repertori. A les 12 de la nit, la plaça de les Nacions acollirà la festa "La fi del món amb pijama" que recorrerà els carrers més cèntrics de la capital de l'Urgell. Dissabte, durant tot el dia, els comerços rebran les naus futuristes per mostrar la seva millor versió carnavalística. A les 18.00 hores, totes les carretes i comparses s'aplegaran al pàrquing de l'estació de tren, on començarà la rua. Després del sopar popular al Club Natació, la festa continuarà a l'Espai MerCAT amb l'Orquestra Odissea.

El Carnestoltes a Bellpuig també es viurà amb intensitat. Al llarg del dia les botigues celebraran el Botiguestoltes. A les 17.00 hores, la plaça Ramon Folch viurà la rua infantil, mentre que a les 19.00 hores es durà a terme la concentració de comparses i carrosses al Poliesportiu. Serà aquí també on a les 11 de la nit tingui lloc l'actuació d'Albert Show, i l'espectacle amb Sixtus Versions.

Castellserà i Vilagrassa donaran el tret de sortida a les seves rues a les 17.30 hores, des de la Panera (Castellserà) i el Local Social Municipal (Vilagrassa). 

Diumenge, a les 12.00 hores, el Teatre Armengol de Bellpuig acollirà el concert a càrrec dels professors de l'Escola Municipal de Música, mentre que al Teatre Ateneu de Tàrrega, també a les 12.00 hores, es podrà veure La petita Balena Elena.