Roger Coma i Abel Folk protagonitzen a Tàrrega la comèdia satírica “L’electe”, el dissabte 3 de febrer

01/02/2018

Amb text de Ramon Madaula i dirigida per Jordi Casanovas, l’obra és un enginyós cara a cara entre un jove polític i el seu psicòleg

La Temporada de Teatre 2017-2018 de Tàrrega presenta aquest dissabte 3 de febrer la sàtira política "L'Electe", protagonitzada per Roger Coma i Abel Folk. La cita serà a les 9 de la nit al Teatre Ateneu. Aquesta proposta clou l’actual cicle escènic organitzat per la Regidoria de Cultura, amb 9 muntatges en cartell des del passat octubre. Dirigida per Jordi Casanovas, la comèdia dramàtica “L'Electe” se centra en un enginyós cara a cara entre un jove president de govern i el seu psicòleg, segons un text escrit pel dramaturg -i també actor- Ramon Madaula. 

L’argument

Un jove polític acaba de ser escollit president. En poques hores ha de pronunciar el seu discurs d’investidura però, cada vegada que l’assaja, un terrible tic deforma la seva cara. El psiquiatra té unes poques hores per resoldre aquest aparent trastorn i evitar que el president electe faci un ridícul espantós en la seva primera compareixença. La peça teatral es converteix així en una batalla entre el president i el psiquiatra. Què amaga cadascú? Quines són les veritables intencions d’un i altre? Quins fets de la nostra vida marquen el nostre futur i, sobretot, la nostra vocació? Política contra ciència, consciència contra aparença, poder contra poder.

Excepcional duet protagonista

A banda d’un text mordaç, “L’ELECTE” sobresurt pel seu duet protagonista, encarnat pels coneguts actors Roger Coma i Abel Folk. Tots dos són rostres habituals del teatre i a la televisió. Roger Coma és actor, director i escriptor català, conegut pel seu paper de professor de la postguerra a la producció televisiva “Les veus de Pamano”. Destaca també la seva participació en moltes sèries d’èxit d’audiència com “Porca misèria”, “Jet Lag” o “El comisario”. Per la seva part, Abel Folk és actor de cinema, televisió i doblador (és la veu habitual de Pierce Brosnan). A més de reconeguts muntatges teatrals, ha participat en sèries tant conegudes com “Ventdelplà” o “La Embajada”.

Infolleida