Silere reflexiona sobre l’ús de l’espai públic amb “Proyecto X”

12/07/2018

Proposta integrada en el programa de Suport a la Creació de FiraTàrrega

“Proyecto X” és l’últim espectacle de la companyia teatral Silere, formada per la Maria Capell i l’Andrea Paz, exalumnes del màster de creació en arts de carrer de FiraTàrrega. Les artistes han ofert aquest dimecres un assaig obert del seu muntatge als veïns de la capital de l’Urgell, dins el programa de Suport a la Creació de FiraTàrrega. D’aquesta manera, els espectadors han pogut conèixer com serà “Proyecto X”, un espectacle itinerant que, alternant els fluxos de trànsit de persones i vehicles mitjançant la implantació d’uns cubs metàl·lics inflables a escala humana manipula la trama urbana i posa la ciutat en un estat d’emergència.  

Aquesta no és la primera vegada que Silere participa a FiraTàrrega, i és que la companyia ja en va formar part fa dos anys amb l’espectacle “Terra Condere”, una proposta que, seguint la línea de la companyia, convida a reflexionar sobre l’ús de l’espai públic i les seves limitacions.

“Proyecto X” s’estrenarà oficialment en la propera edició de FiraTàrrega, que tindrà lloc del 6 al 9 de setembre. Juntament amb la proposta de Silere, també es podran veure les creacions de les 11 companyies que participen en aquesta edició del programa de Suport a la Creació.

Francesc García