Tàrrega celebra la Firacóc 2022 els dies 14 i 15 de maig dins l’apartat gastronòmic de la Festa Major

11/05/2022

Plataforma de promoció de la coca de recapte i altres especialitats de fleca dolça i salada, amb una vintena d’expositors a l’Espai MerCAT

Tàrrega ho té a tot a punt per celebrar aquest cap de setmana, els dies 14 i 15 de maig, la Firacóc 2022 – 34è Aplec del Cóc i Mostra de Productes de Fleca, que enguany recupera el format tradicional després que l’any passat s’adaptés a la situació de pandèmia. Organitzat per la Regidoria de Promoció Econòmica, l’esdeveniment és una plataforma gastronòmica que aposta, en el marc de la Festa Major, per les especialitats artesanes de fleca del territori. És, en essència, un gran aparador de la coca de recapte si bé també dona cabuda a altres elaboracions de fleca dolça i salada com pans de pessic, coques, panades, bunyols o panadons. No hi faltaran les varietats tradicionals del cóc urgellenc fets amb escalivada, llonganissa o arengada a més d’elaboracions singulars que incorporen nous ingredients.

Motor de dinamització econòmica
La convocatòria aplegarà una vintena d’expositors a l’Espai MerCAT. A més de Tàrrega, els expositors participants provindran de Bellcaire d’Urgell, Bellpuig, Bellvís, La Fuliola, Lleida, Mollerussa i Menorca. Així ho ha destacat l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú: “Tornarem a comptar amb una àmplia representació de forns i fleques de les comarques de Lleida motiu pel qual el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, inaugurarà el certamen dissabte 14 de maig a les 6 de la tarda”. Alhora, Pijuan ha destacat la recuperació del format tradicional del certamen. En el mateix sentit s’ha pronunciat la regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert. “La Firacóc de Tàrrega és un esdeveniment que és motor de dinamització econòmica conjugant festa, cultura i gastronomia i estem molt contents que enguany recuperi la normalitat”, ha asseverat.

A més de la compra de productes, el públic també hi podrà fer tastets de les receptes proposades ja que l’organització posarà a la venda tiquets de 4 degustacions al preu de 6 euros. L’esdeveniment compta amb el suport del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, certificant així el caràcter referent de la Firacóc dins el sector de la fleca artesana.

Tallers familiars de fleca
D’altra banda, i com a activitats paral·leles, s’impartiran els tallers de fleca per a petits i grans, de caràcter gratuït (places limitades). Destaca la participació d’Esther Martí, de Cal Castellets de Tàrrega, reconeguda com una de les millors forneres de Catalunya per l'Associació Panàtics, dedicada a la promoció del pa de qualitat, i que anualment convoca "La Ruta del Bon Pa" a la recerca de les millors fleques del país.

Infolleida