Tàrrega celebra la XXI gala dels Premis Culturàlia

25/11/2018

Tres dels premiats d’enguany foren personalitats joves, qui van rebre el guardó per seguir treballant amb els seus projectes d'àmbit cultural

Nit de gala a Tàrrega per celebrar la XXI edició dels Premis Culturàlia, l’entrega de guardons al mèrit social i cultural als veïns de la ciutat i la comarca. Enguany tres dels premis van recaure en personalitats de menys de seixanta anys, un fet poc comú amb l’objectiu d’encoratjar als guanyadors a seguir treballant amb els seus projectes de cara al futur. Aquests foren el Coordinador i president del Grup de Recerques de les Terres de Ponent, Miquel Torres, el músic, professor de viola i membre de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, Eduard Boleda, i el guionista, productor i director de programes de Televisió de Catalunya, Jordi Serra.

El premi a l’entitat va recaure en la Fundació Manuel de Pedrolo, del que enguany es celebra el centenari del seu naixement, mentre que l’escriptor, periodista i traductor Sergi Pàmies va recollir el premi intercomarcal.

Des del Centre Cultural i l’Ajuntament de Tàrrega, organitzadors d’aquesta gala, es va remarcar la importància del certamen per tal de potenciar i fer créixer la cultura local i ser agraïts amb aquells qui ho fan possible.

Al llarg de la XXI gala dels Premis Culturàlia es van oferir petites peces musicals i un recital de pomes a càrrec de Montse Rubinat.

Albert Morales