Tàrrega distingirà a la Fundació Manuel de Pedrolo en els Premis Culturàlia 2018

03/10/2018

Els guardons, atorgats pel Centre Cultural de Tàrrega i la Regidoria de Cultura, es lliuraran el dissabte 24 de novembre al Teatre Ateneu en un acte obert a la ciutadania

Els Premis Culturàlia que atorga el Centre Cultural de Tàrrega i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la capital de l’Urgell assoliran el pròxim 24 de novembre la seva 21a edició. Enguany es distingirà amb el premi a l’entitat a la Fundació Manuel de Pedrolo, en homenatge a la seva tasca de divulgació vers la figura i l’obra de l’escriptor de l’Aranyó. El guardó intercomarcal serà per a l’escriptor Sergi Pàmies per la seva significativa producció literària. Jordi Serra, guionista i director de programació de Televisió de Catalunya, rebrà el premi al targarí fora vila, mentre que el premi a l’artista serà pel músic Eduard Boleda. Finalment, el premi comarcal s’atorgarà a Miquel Torres per la seva tasca com a activista cultural dins el Grup de Recerques de les Terres de Ponent.

Aquests guardons volen ser un reconeixement al mèrit social i cultural a la capital de l’Urgell. Segons asseguren des de l’organització, cada any és més difícil escollir els premiats, i no per falta de candidats, sinó tot el contrari.

La gala d’entrega dels Premis Culturàlia tornarà a tenir lloc al Teatre Ateneu amb entrada lliure. La cerimònia inclourà la projecció d’audiovisuals que posaran de relleu el treball dels premiats i una actuació del pianista Antoni Tolmos. Posteriorment, se celebrarà el tradicional sopar, que enguany tindrà un preu de 20 euros.  

Francesc García