Tàrrega posa de relleu els tresors museístics de les Sales Nobles de Cal Perelló en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni 2018

12/10/2018

Portes obertes també durant el cap de setmana al Museu Comarcal de l’Urgell a més dels habituals recorreguts pel Museu Trepat

L’Ajuntament de Tàrrega se suma els dies 12, 13 i 14 d’octubre a la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni (JEP) i convoca portes obertes als seus equipaments museístics. Destaca com a novetat la visita guiada a les Sales Nobles del Museu Comarcal de l'Urgell, edifici històric de titularitat municipal també conegut com Cal Perelló. La proposta s’oferirà gratuïtament eldiumenge 14 d’octubre, a les 11 del matí, sota el títol de “Les dones de Cal Perelló”. S’incidirà a rememorar l’empremta deixada per les dones que van viure en aquestes estances, on es conserven pintures, ornaments i mobiliari dels segles XVII, XVIII i XIX.

El públic tindrà ocasió així de copsar com vivia una família benestant de l’època. L’immoble, rehabilitat els anys 80 del segle XX per emplaçar-hi la seu actual del museu, ha preservat la fisonomia de les Sales Nobles així com el jardí en primera planta, la capella, el celler i altres espais de l’antiga mansió. Altres espais permanents del Museu Comarcal de l’Urgell oferiran portes obertes, com la sala “Tragèdia al Call - Tàrrega 1348” (on es proposa un viatge en el temps cap al passat medieval de la vila i el llegat de la comunitat jueva) i el fons de vestigis ibers de la zona.

El Museu Trepat, també gestionat per la Regidoria de Cultura, serà un altre dels pols de les JEP 2018.Com cada cap de setmana, s’hi convoquen dues visites guiades el diumenge 14 d’octubre, a les 11 del matí i a 2/4 d’1 del migdia. L’itinerari per aquesta antiga fàbrica museïtzada constitueix una descoberta del passat industrial del territori al servei de la mecanització del camp. Les JEP se celebren cada any per a posar en valor els exponents museïtzats del territori. L'edició 2018 de les JEP també commemora l’Any Europeu del Patrimoni Cultural.

Infolleida