Tàrrega posa en marxa els tercers pressupostos participatius

22/02/2024

La ciutadania pot presentar propostes a partir de dilluns, també en format telemàtic

La ciutadania de Tàrrega pot presentar les seves propostes per incorporar-les a la tercera edició dels pressupostos participatius que impulsa l'ajuntament de la capital de l'Urgell a partir del proper dilluns 26 de febrer i fins al dia 17 de març. Com a novetat, també es pot fer de forma telemàtica al web participa.tarrega.cat alhora que es manté el format presencial amb bústies instal·lades en sis equipaments municipals com el consistori, la biblioteca Germanes Güell, el Centre d'Entitats, l'Oficina d'Acció Social i Habitatge, el Casal Cívic i el Complex Piscines Tàrrega. El regidor de Participació, Miquel Nadal, ha destacat l'aposta per arribar a més persones “reforçant i fent un salt qualitatiu en la comunicació” de manera que també es lliurarà un fulletó informatiu porta a porta que inclou també una butlleta per presentar propostes. Nadal ha animat "la ciutadania a implicar-se en la presa de decisions de les polítiques públiques" i s’ha mostrat esperançat que "serà una edició d'èxit, mobilitzarà molta gent i recollirà moltes propostes".

La tercera edició dels pressupostos participatius ha començat aquest dijous amb una sessió informativa amb la participació de més d’una trentena de persones. En aquest sentit, s’han explicat els tipus de projectes que són susceptibles de ser presentats i votats: han de ser de competència municipal; que no contradiguin els plans aprovats; que siguin realitzables tècnicament i viables econòmicament, i que respectin el marc jurídic i legal. A més, han de ser projectes d’inversions complets, amb principi i fi (i no executats per fases). L’acte ha finalitzat amb un taller participatiu per identificar necessitats i dissenyar propostes.

De nou, l’ajuntament ha fixat una partida de 100.000 euros perquè els veïns decideixin en què invertir-los. La votació final de les propostes finalistes es farà a l'octubre.

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)