Tàrrega recull en un llibre una trentena d’assaigs breus sobre conceptes que defineixen la societat actual

13/12/2019

‘Keywords, paraules per a la supervivència’ és el número 49 de la Col·lecció Natan editada per l’àrea de Cultura i aplega veus de les humanitats, el pensament i la cultura

La Col·lecció Natan, que aplega obres i estudis literaris editats per l’Ajuntament de Tàrrega, afegeix un nou volum, el que fa 49. Es tracta del llibre d’autoria col·lectiva titulat ‘Keywords, paraules per a la supervivència’, el qual recull una trentena d’assaigs sobre conceptes, valors, fenòmens, neologismes i altres grans termes de la societat actual. La proposta vol ser un “compromís amb el pensament, una democratització de les idees de la ciutadania cap a la ciutadania”, segons afirma en el pròleg Oriol Martí, director de Cultura de Tàrrega. En aquest sentit, ‘Keywords, paraules per a la supervivència’ congrega les reflexions de diverses veus representatives de les humanitats, el pensament i la cultura.

 

Són articles breus en forma d’assaig que constitueixen una obra heterogènia i d’amena lectura. Els autors són escriptors, sociòlegs, historiadors, artistes, filòsofs, creadors, científics, juristes, mestres o acadèmics entre altres àmbits, majoritàriament amb vincles i lligams a la ciutat de Tàrrega. Per a desenvolupar aquesta idea, l’àrea de Cultura ha comptat amb la col·laboració de Trànsit Projectes, empresa de dinamització cultural. També s’hi ha convidat a participar els escriptors Brigitte Vassallo i Enric Casasses. Entre els conceptes exposats, per citar-ne alguns, figuren ‘art’, ‘big data’, ‘brexit’, ‘democràcia’, ‘ecologia’, ‘espai públic’ o ‘paisatge’.

 

La presentació va tenir lloc dijous al vespre a la Casa Consistorial de Tàrrega, en un acte que encapçalà l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú; el regidor de Cultura, Carlos Vílchez; i el director de Cultura, Oriol Martí; els quals agraïren l’aportació desinteressada de les firmes participants en aquest projecte literari. No hi faltaren bona part dels autors, els textos dels quals foren desgranats amb desimboltura pels periodistes Eva Pomares i Jaume Barrull. Amb l’edició del volum 49, la Col·lecció Natan també estrena nou disseny, certificant la continuïtat d’aquesta sèrie editorial targarina que arrancà el 1994, ara fa 25 anys.

InfoLleida