Tornabous demana a la Generalitat la gestió del poblat ibèric del Molí de l’Espígol

03/08/2017

L’Ajuntament considera que el jaciment es troba totalment abandonat des de fa més de dos anys

L’Ajuntament de Tornabous ha demanat a l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural, ens pertanyent a la Generalitat, la gestió del jaciment ibèric del Molí de l’Espígol, en considerar-lo totalment abandonat per part d’aquest organisme.

L’alcalde de Tornabous, juntament amb l’ historiador Josep Tarragona, ha avisat de que dels 90 monuments que gestiona l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, el Molí de l’Espígol és l’únic que consta com a no visitable, fet que consideren inadmissible, ja que el jaciment de Tornabous podria ser un dels més importants de Catalunya després d’Empúries, pel seu valor històric.

El Museu d’Arqueologia de Catalunya, responsable de les excavacions, va fer una prospecció geoacústica dos anys enrere per delimitar l’antiga ciutat, però com assegura l’historiador, aquest treball encara està per publicar i des d’aleshores no s’ha dut a terme cap més actuació. A més, ha denunciat l’abandonament de l’edifici d’interpretació del jaciment.

D’altra banda, amb l’objectiu de potenciar el seu patrimoni, el Centre d’Interpretació Lluís Companys, al Tarrós, oferirà visites tots els dijous, divendres, dissabtes i diumenges al matí. Anteriorment, aquest espai només es podia visitar amb cita prèvia. A més, des del Consell Comarcal de l’Urgell s’impulsarà una campanya per donar a conèixer aquest equipament inaugurat l’any 2014, i que rep prop d’un miler de visites a l’any.

Francesc García