Un centenar d'expositors es donen cita del 8 al 10 de desembre en la 19a Fira d'Artistes de Tàrrega

03/12/2017

El consistori aposta pel certamen com a element de dinamització econòmica a les portes del Nadal

Tàrrega concentrarà un centenar d'expositors en el marc de la 19a Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals, que se celebrarà del 8 al 10 de desembre. El públic tindrà a l’abast durant tres dies un ampli ventall de creació artística, disseny i artesania. Els participants exhibiran i posaran a la venda peces úniques en pintura, dibuix, ceràmica, escultura, orfebreria, fotografia, interiorisme, forja i tèxtil entre altres disciplines. El certamen oferirà alhora un extens programa d’activitats paral·leles amb més d’una trentena de suggeriments per a tota la família. Hi predominen els tallers de manualitats i tècniques decoratives. Una altra parcel·la es reservarà als productes d’alimentació artesanals.

Atractiu pol de compres nadalenques

Organitzada per la Regidoria de Promoció Econòmica, la 19a Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals ocuparà una superfície de 2.500 metres quadrats distribuïts entre l’Espai Fassina, l’Espai MerCAT i la plaça de les Nacions sense Estat. El consistori vol apropar així fins a la ciutat un elevat nombre de visitants aprofitant el proper pont festiu. A més, a les portes de les dates nadalenques, junt amb l’oferta comercial de la ciutat, la capital de l'Urgell esdevindrà un atractiu pol de compres.

Gastronomia, cultura popular i ornaments de Nadal

El projecte Gustum, impulsat per l’Associació Leader de Ponent, també hi serà present mitjançant un espai audiovisual de 360º que explicarà com es produeixen els productes agroalimentaris de proximitat. La cultura popular, els ornaments típics del Nadal, la cosmètica natural o maridatges gastronòmics seran altres eixos de les activitats paral·leles. D’altra banda, el fotògraf Jaume Solé i l’Arxiu Comarcal de l’Urgell prosseguiran a la fira per setè any consecutiu la confecció del fons d’imatges que reflecteix el perfil contemporani dels targarins i targarines. Aquesta recerca etnològica documenta l’evolució de l’aspecte físic i l’estètica dels habitants de la ciutat.

Propostes literàries

En l’àmbit literari, la fira esdevindrà el marc de presentació del nou llibre de la Col·lecció Natan de Tàrrega, “Les dones dels anells” de Marta Capdevila, el divendres 8 a les 6 de la tarda. El dissabte 9, a les 12 del migdia, s’oferirà una lectura que divulgarà les biografies de la mestra Alba Güell Roca i la locutora Pilarín Minguell Pont a partir dels llibres sobre dones targarines editats per la Regidoria de Polítiques d’Igualtat. Un altre atractiu serà la presentació del llibre “Una aventura al Call de Tàrrega” amb textos de Gemma Peris i il·lustracions de Maria Alba Minguell, el diumenge 10 a les 12 del migdia. L’acte es completarà amb una ruta pel barri jueu a càrrec del Museu Comarcal de l’Urgell.

Infolleida