Un doble concert de Roger Mas i Pep Lladó obre amb èxit el cicle Tàrrega Sona 2022

23/01/2022

El cicle portarà durant el febrer al Teatre Ateneu el polifacètic Albert Pla i el Grup de Flautes de Ponent

Un doble concert a càrrec de Roger Mas i Pep Lladó ha obert aquest dissabte al vespre una nova edició del cicle de concerts Tàrrega Sona, impulsat per la Regidoria de Cultura.

El cantautor solsoní ha actuat al Teatre Ateneu desgranant els temes del seu darrer àlbum, titulat Totes les flors. Amb l’acompanyament de Xavier Guitó (pianos), Arcadi Marcet (contrabaix) i Míriam Encinas (dilruba, flautes, viola medieval i percussions), Roger Mas ha ofert un recital lluminosament diferent, abocant dolçament el públic al vertigen de les emocions més explosives i celebrant els seus 25 anys de trajectòria. El seu repertori, format per deu cançons noves, inclou un record soterrat al duet Ia i Batiste i un homenatge al degà dels jutges Pi de la Serra; alhora que referma una vegada més que el solsoní encarna com ningú el prototip del cantautor.

Roger Mas ha actuat precedit del també compositor Pep Lladó, que ha interpretat els temes del seu darrer disc, Les petites certeses. El de Dosrius ha pujat a l’escenari acompanyat dels músics targarins Carlitos Miñarro (guitarra) i Xavier Reyes (violí) juntament amb Alba Bioque (cors), Vivi Sugar (contrabaix) i Jaume Catà (bateria) per oferir cançons que parlen de la recerca interior per trobar, mitjançant la música i la poesia, alguna estructura sòlida on agafar-se per sobreviure a una realitat cada vegada més pantanosa. Lladó, que a Les petites certeses consolida una manera de dir pròpia, ha demostrat que no ha parat de portar al límit el llenguatge expressiu de la rumba catalana, maridant-lo amb el jazz, la música africana o la cançó francesa.

S'ha de destacar que durant el concert, Roger Mas i Pep Lladó han interpretat conjuntament una rumba a l'escenari amb l'acompanyament a la guitarra del targarí Carlitos Miñarro, entre altres músics. 

La Regidoria de Cultura ha iniciat així una nova programació musical on també confluiran fins al maig altres estils com música clàssica, pop, flamenc, jazz. Les properes cites (per ordre cronològic) tenen com a protagonistes Albert Pla, el Grup de Flautes de Ponent, Elena Gadel i Marta Robles, LleidArt Ensemble, Joana Cebolla Quintet i Alba Careta. El cicle es tancarà el diumenge 8 de maig amb el concert El tocadiscos de Joan Fuster, amb el qual l’ajuntament de Tàrrega se suma al Festival Barnasants, un dels certàmens musicals de referència del país, així com al centenari del naixement de l’escriptor valencià Joan Fuster en el centenari del seu naixement. Bona part dels artistes convocats són de les terres de Lleida. La capital de l’Urgell brinda suport, una vegada més, al sector cultural del territori, severament colpejat per la pandèmia.

 

Podeu consultar tota la programació en aquest link: www.tarrega.cat/sona

Segre-Nova Tàrrega / Foto: Laia Pedrós