Els pastissers de l’Urgell ja tenen a punt les tradicionals mones de Pasqua

11/04/2017

Tot i que les figures i els ous de xocolata són les que més sortida tenen, la tradicional mona continua acaparant els aparadors

SOCIETAT
Tàrrega

Compartir la mona de Pasqua amb la família o els amics és una de les majors tradicions de setmana santa. Per això, els pastissers de l’Urgell ho tenen tot llest perquè els seus aparadors tinguin a la seva disposició les mones de Pasqua artesanes, perquè els infants comencin a escollir aquella que més els agrada.

Un any més, els padrins compleixen amb la tradició i amb el seu deure i visiten les pastisseries per buscar les mones per als seus fillols.

Enguany, les tradicionals princeses i les mones del Barça que sempre tenen sortida han de competir amb l’omnipresent Frozen, la Patrulla Canina, o les Gorjuss.

Tot i que el preu de les matèries primeres ha pujat en els darrers anys, els pastissers intenten mantenir preus. A més, reivindiquen el seu producte com a artesà, tradicional i molt més saludable, davant de les mones industrials.

La mona original estava feta únicament amb pa i ou dur, però amb els anys els ingredients han anat variant, i cada cop es fa més suculenta. De mantega, de fruita, de nata o trufa. Totes tenen sortida, això si, acompanyades de l’ou o la figura de xocolata i les plomes.

Francesc García