Èxit del cicle de forneria i pastisseria a l’institut Ribera del Sió
Nova oferta educativa a Agramunt des d'aquest curs
L’institut Ribera del Sió d’Agramunt fa una valoració molt positiva del Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) dedicat a la ‘Forneria, pastisseria i confiteria’, que el centre ha estrenat aquest curs amb la col·laboració del Consell Regulador IGP Torró d’Agramunt, el teixit empresarial local vinculat al sector i l’Ajuntament de la capital del Sió.
Aquest cicle formatiu va néixer “de la necessitat del sector”, que reclamava un perfil professional polivalent vinculat als obradors artesanals i semiindustrials així com a l’hosteleria. En aquest sentit, el director de l’institut Ribera del Sió, Jordi Pijuan, explica que “formem professionals capaços d’elaborar productes de fleca, pastisseria i confiteria per sectors del comerç de l’alimentació, aplicant els coneixements per a les corresponents masses i la brioixeria, així com per a la rebosteria, els torrons, els caramels i els dolços".
"Un cop assolits els dos cursos acadèmics, de 1617 hores lectives i 383 hores de pràctiques en empreses vinculades al sector amb què tenim acords de col·laboració, l’alumnat pot continuar els seus estudis accedint a cicles superiors de les famílies professionals d’Indústries Alimentàries i Hosteleria i Turisme, accedir al món laboral o cursar Batxillerat, si així ho desitja, al nostre centre”, apunta la cap d’estudis, Gemma Badia.
Per la seva banda, Manel Gallinat, coordinador pedagògic del centre, manifesta que “els futurs i les futures pastisseres, forneres, confiteres i torronaires es formen amb l’objectiu que tot el seu aprenentatge sigui real i vivencial, amb uns estudis de caràcter marcadament pràctic”.
Els i les alumnes del cicle remarquen la importància de l’aspecte pràctic o manipulador dels estudis mentre que el director del centre destaca que "l’atenció individualitzada és un dels eixos bàsics de l’institut Ribera del Sió, ja que el seu èxit és el nostre èxit".