Ricard Bertran presenta “Un petó de xocolata”, un relat sobre aquest producte agramuntí
Il•lustrat per la Serafina Balasch, el conte completa la col•lecció dedicada als principals productes gastronòmics d’Agramunt
La història d’amor entre el Biel i la Marta, amb la xocolata com a fil conductor, protagonitza el conte “Un petó de xocolata”, de Ricard Bertran, amb les il·lustracions de la Serafina Balasch, una història que té com a objectiu posar en valor aquest menjar típic d’Agramunt.
Després de l’èxit que va obtenir “Un menjar celestial”, el conte dels mateixos creadors dedicat al torró d’Agramunt, el Ricard i la Serafina van veure la necessitat de dedicar una nova història a la xocolata, ja que aquests dos productes formen un autèntic binomi culinari a la vila.
“Un petó de xocolata” ha estat un projecte cuit a foc lent, i és que com el Ricard assegura, el conte porta escrit des de l’any 2007. Tot i això, els creadors han anat a poc a poc per treure finalment l’obra a la llum aquest mes d’abril.
De cara al futur, el Ricard i la Serafina no descarten crear una nova història, la qual podria estar protagonitzada per un personatge anomenat torronet.
“Un petó de xocolata” serà inclòs en un projecte didàctic a les escoles de l’Urgell per divulgar la tradició de la xocolata a la pedra d’Agramunt, a través de representacions teatrals i fitxes didàctiques.