Sessions d’enologia de la DO Costers del Segre per difondre els vins del territori
L’objectiu és que el sector de la restauració conegui els vins locals perquè els puguin valoritzar, i alhora, fer molt més rendible el servei en el seu benefici
Com fer una carta de vins donant èmfasi als vins locals o de quina manera traslladar el paisatge de les vinyes a la copa. Aquests són alguns dels aspectes que aprendran la vintena de restaurants lleidatans que s’han iniciat en les sessions de formació en viticultura que ofereix la Denominació d’Origen Costers del Segre. Uns cursos intensius que pretenen incidir directament en el negoci del vi als establiments.
Les sessions tenen lloc al mateix establiment que les sol·licita i pretenen donar valor al consum local del vi.
Així, els restauradors poden tastar i conèixer quins maridatges poden fer amb els plats de la casa i els vins de Lleida.
La formació s’allargarà fins al desembre. Compta amb el suport de la Diputació de Lleida i es podria estudiar una nova convocatòria pel 2022. En aquesta, hi participen restaurants com el Níam de Tàrrega, L’Atrevit de Fondarella, La Boscana de Bellvís o el Malena de Gimenells.