Torna la Fira de la Conserva a Bellpuig, els dies 11 i 12 de novembre

03/11/2017

La fira aplegarà una cinquantena d’expositors i productors tant de conserva dolça com salada

SOCIETAT
Bellpuig

Bellpuig es prepara per la 6a Fira de la Conserva i Productes de Proxomitat, que tindrà lloc el cap de setmana de l'11 i 12 de novembre. Abans, però, es celebraran les Jornades Tècniques de la XXXI Setmana Agrària, que es faran del 8 al 9 de novembre. Ambdòs certamens s'han presentat aquest dijous a la Diputació de Lleida, en un acte que ha comptat amb la participació de la diputada Rosa Maria Mora; Salvador Bonjoch, alcalde de Bellpuig; Ramon Gassó, regidor de Comerç, i Ramon Torres, regidor d’Agricultura.

En la seva intervenció, Rosa Maria Mora ha destacat que “sempre és un plaer presentar fires del nostre territori”, a les quals des de la Diputació “sempre es busca donar suport, perquè al cap i a la fi ajuden la gent del territori a oferir els seus productes”. En el cas de la Fira de la Conserva, es tracta d’un certamen dedicat a un producte que, “gràcies a la transformació, adquireix un valor afegit en forma de nou producte del qual en podem gaudir tot l’any tal com feien els nostres pares i avis”. 

La Fira de la Conserva i Productes de Proximitat és una iniciativa que aplega en un únic espai a una cinquantena d'expositors i productors tant de conserva dolça com salada, a més d’altres productors alimentaris de les comarques lleidatanes que volen donar a conèixer el seu producte de proximitat. La fira s’articula en tallers de cuina, demostracions culinàries, xerrades, una mostra de comerços locals i una zona per als més petits amb un parc infantil i tallers, tot plegat ubicat al pavelló poliesportiu de Bellpuig. La fira se celebrarà durant la tarda deldissabte 11 de novembre i durant tot el diumenge 12.

Entre les novetats més destacades per enguany destaquen la cúpula de productes agroalimentaris de Gustum, i un concurs en què es premiarà la millor conserva o melmelada de l’any. També es donarà continuïtat a la línia "Conserva, conserva't", una iniciativa impulsada l'any passat i que vol posar de relleu les conserves com a via per tenir una alimentació sana, és a dir, per ‘conservar-se’ millor fent, a més, activitat física. En aquest sentit, enguany destaquen diferents xerrades a càrrec d’experts en aquesta matèria, com Xevi Verdaguer, fisioterapeuta i especialista en posturologia, osteopatia i acupuntura; Anna Troncoso, especialista en cardiologia; Helena Farràs, assessora en lactància; i Astrid Barqué, llicenciada en ciències de l’activitat física i l’esport. També es faran diferents activitats en què el vessant físic serà el protagonista.

Pel que fa a les Jornades Tècniques de la XXXI Setmana Agrària, estan organitzades conjuntament per l’Ajuntament de Bellpuig, la Llotja de Bellpuig i l’Oficina Comarcal de l’Urgell del DARP. Són de les més veteranes de la demarcació i comptaran amb una temàtica força variada i la participació, entre altres, de Ferran de Noguera, director dels Serveis Territorials del DARP a Lleida; Jordi Vidal, secretari tècnica de JARC; Andreu Serés, doctor en biologia; Antoni López, de l’IRTA; Alba Pons, advocada especialista en dret català; i Carmel Mòdol, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries.

Infolleida