Agramunt presentarà el cap gros de Guinovart per la Festa Major

28/08/2018

Batejat amb el nom de «Lo Guino», la població homenatja un dels seus veïns més il·lustres. La iniciativa es persegueix des de fa més de 15 anys

Agramunt homenatja a un dels seus veïns més il·lustres amb la creació d’un cap gros en honor a la seva figura. Es tracta del pintor i artista Josep Guinovart desaparegut fa deu anys però qui segueix ben present a la capital de la Ribera del Sió. L’escultura, que serà presentada al públic el proper cap de setmana, dins dels actes de la Festa Major d’Agramunt, és obra de la guissonenca Agnès Pla qui ja ha desenvolupat diversos projectes com aquest. Batejat amb el nom de «Lo Guino», el cap gros recrea una imatge 100% fidel de l’artista on el cabell i les celles en són els trets més representatius. El treball d’Agnès Pla es complementa amb el de l’agramuntina Serafina Balasch dissenyadora del vestuari del cap gros, que durà una indumentària basada en una de les seves obres.

Des del consistori d’Agramunt afirmen que era indispensable retre un homenatge com aquest a Guinovart, de fet la proposta d’un cap gros al seu honor es remunta a fa més de 15 anys però el projecte mai es va acabar executant. Ha estat ara quan s’ha reprès aquesta iniciativa que vol popularitzar l’artista i agrair-li el que va fer per la vila.

«Lo Guino» serà el cinquè caparró d’Agramunt, els caps grossos basats en veïns il·lustres de la vila. La població compta també amb les figures del pagès, la bruixa, el mexicà, el pirata, el mafiós i el pallasso.

Albert Morales