Agramunt qualifica “d’excel·lents” els resultats del primer mes de recollida porta a porta

14/04/2021

Salt en la recollida selectiva, que passa de ser el 34% del total al 77% al març

El canvi en el sistema de recollida d’Agramunt implementat a principis de març ha tingut uns resultats notablement bons, passant, en un mes, de 54 a 112,9 tones la quantitat de residus de les fraccions de triatge (paper, envasos, vidre i orgànica). Un salt qualitatiu en la recollida selectiva del municipi, que passa del 34% del total al febrer al 77% del març.

La valoració per part de l’Ajuntament de l’aplicació d’aquest sistema, que combina el porta a porta amb les illes de contenidors, tot i tractar-se d’una aposta arriscada, és altament positiva. En aquest sentit, atribueix l’èxit dels resultats a la claredat del missatge i la intensitat de la campanya, la qual cosa ha aconseguit la implicació dels veïns i veïnes i de tots els sectors econòmics de la població, els quals estan demostrant una gran capacitat d’adaptació cap al nou model de recollida.

La campanya, dissenyada conjuntament amb l’empresa Arum, ha comptat amb la implicació de les escoles d’Agramunt, professionals de la imatge i de l’hostaleria i dels serveis municipals, que han participat en els vídeos promocionals.

S’agraeix especialment la tasca dels serveis de l’Ajuntament, que des del primer dia participen en la recollida de residus d’una part del municipi, així com del Consell Comarcal de l’Urgell, a través de l’empresa Urgell Net, per la seva implicació en el projecte.

Finalment, des del consistori es vol donar les gràcies a famílies, empreses i professionals per l’esforç que s’està duent a terme per l’adaptació al nou sistema, la qual cosa s’està traduint en aquests excel·lents resultats, i al qual a partir del maig s’hi sumaran la resta de poblacions del
municipi. També es fa una crida a persones i empreses que encara no participen plenament en el nou sistema perquè treballin en la millora del triatge, ja que sense elles la consecució dels objectius serà més lenta.

InfoLleida | Foto: Ajuntament d'Agramunt