Alba Pijuan (ERC) és investida com a nova alcaldessa de Tàrrega amb el suport la CUP i el PSC

15/06/2019

Obté la majoria absoluta amb 10 vots favorables del nou arc consistorial

 Alba Pijuan, d’ERC-MES-AM, ha estat finalment investida com a nova alcaldessa de Tàrrega. La candidata ha obtingut majoria absoluta de l’arc consistorial constituït aquest dissabte. Concretament, ha rebut 10 vots favorables dels 17 edils que formen l’ajuntament: cinc han estat dels regidors d’ERC, tres de la CUP, amb qui ERC formarà govern, i dos del PSC, que finalment ha optat per donar suport al canvi d’alcaldessa.

Pijuan ha pres ha pres el càrrec a Rosa Mª Perelló, alcaldessa de la ciutat durant els dos darrers mandats, i guanyadora de les últimes eleccions amb 7 regidors.

L’alcaldia de Pijuan serà la primera que Tàrrega tindrà d’una formació d’esquerres. Així doncs, el nou arc consistorial estarà format per quatre forces polítiques: Junts per Tàrrega, ERC, CUP i PSC. Cal destacar que dels 17 regidors que formen el consistori, 10 són cares noves, i que per primera vegada l’ajuntament comptarà amb més dones (10) que homes (7).

Recordar que Alba Pijuan va ser escollida com a alcaldable just aquest divendres, després que Òscar Amenós, cap de llista d’ERC, renunciés al·legant motius personals.

Francesc García