Arrenca la primera marxa pagesa per reivindicar els drets dels agricultors i ramaders

26/01/2017

Al seu pas per l’Urgell, la marxa ha fet parada a Agramunt, Tornabous, Bellpuig i Tàrrega. Aquest vespre descansarà a Cervera i continuarà demà fins a arribar dissabte a Barcelona

Reivindicar la dignitat de la pagesia. Amb aquest objectiu ha partit aquest dijous des de Lleida la primera marxa pagesa que recorrerà diferents poblacions de la demarcació de Lleida i que acabarà el pròxim dissabte a Barcelona.

Els pagesos demanen respecte per part de l’administració amb uns pressupostos que permetin fer front a les necessitats del sector. A més, asseguren que la societat en general no respecta el camp i la seva feina.

Al seu pas per Agramunt, s’han reunit més d’una vintena de tractors, i quasi una cinquantena de pagesos procedents de La Seu d’Urgell i Tremp. Els de la Cerdanya no s’han pogut sumar pel temporal i la neu. Aquest divendres, la marxa continuarà fins a Molins de Rei, passant per Igualada. Dissabte prop de 500 tractors entraran a Barcelona per l’avinguda Maria Cristina per demanar respecte per a la seva activitat.

Els pagesos asseguren que encara queden moltes qüestions per resoldre respecte a la seva activitat, com els danys que la fauna provoca a les seves explotacions, l’aturada de l’arbitrarietat en matèria d’urbanisme o el tema de les dejeccions ramaderes.