Bellpuig recupera el Molí Vell per convertir-lo en un centre pedagògic de l’aigua

10/01/2019

Projecte impulsat per l’Ajuntament, el Departament de Territori i l’INCASOL

El Molí Vell de Bellpuig, d’època medieval, serà recuperat com a centre pedagògic de l’aigua la tècnica i el producte. Els treballs de recuperació han estat impulsats per l’Ajuntament del municipi, el Departament de Territori i Mobilitat i l’INCASOL, que finançarà l’obra amb una aportació de prop de 100.000 euros. La Diputació de Lleida també aportarà uns 15.000 euros, i el consistori uns 5.000. Ara per ara s’està duent a terme la primera fase dels treballs, que consisteix en la rehabilitació dels elements estructurals de l’edifici.

Es preveu que les obres finalitzin el pròxim mes d’abril. Serà aleshores, quan es comenci amb la segona fase del projecte, que recuperarà l’antiga canalització de l’aigua, i el dipòsit. Això permetrà mostrar quin era el curs que seguia l’aigua i el treball que es realitzava al molí.

El Molí Vell és un edifici del segle XIII, probablement construït en substitució d’un molí d’origen islàmic. Amb la recuperació d’aquest element patrimonial, prevista per l’any 2020, Bellpuig sumarà un nou equipament cultural al municipi.

Francesc García