Castellserà programa 16 activitats culturals per a tots els públics durant l’estiu

08/06/2021

Actuacions musicals, teatre, presentacions de llibres, il·lusionisme i ball conformen la proposta

L'Ajuntament de Castellserà ha dissenyat un ampli programa d'activitats culturals per a tots els públics durant l'estiu. El programa, que consta de 16 activitats culturals, ha estat presentat avui a la Diputació de Lleida de la mà de l'alcalde, Marcel Pujol; el vicepresident primer de l'ens provincial, Jordi Latorre, i el membre de la companyia Zum-Zum Teatre, Ramon Molins.

Pujol ha explicat que la programació s’iniciarà el dia 12 de juny amb la presentació del llibre Rivalidades crónicas, del periodista Jordi Brescó i el fotògraf Pau Riera, que comptarà amb el periodista i director adjunt de Catalunya Ràdio, el castellseraní Jordi Borda, com a moderador. L’acte tindrà lloc a la plaça Sitjar, a les 8 del vespre. Aquell mateix dia, a les 9 de la nit i al mateix lloc, s’ha programat el concert del duo acústic Walkin’ Roots, que estaran acompanyats del percussionista David Vall.

Segons l'alcalde de Castellserà, “sabíem que calia fer coses per a la gent i per a les empreses culturals del territori i de Catalunya. Per això, hem programat 16 actuacions en dos mesos i mig”. També s’ha referit a la importància de fer programacions culturals estables, com les que ja es fan a Alpicat o Juneda, i altres com les de Torrefarrera, Torrelameu, Alcoletge i Vilanova de Bellpuig, que estan donant una empenta a la revitalització de tot el sector.

En aquest mateix sentit, s’ha manifestat Latorre, que ha volgut posar en valor el fet que l’any passat, malgrat la situació pandèmica que es vivia, Castellserà fos dels pocs municipis que fes programació cultural. “Celebrem la recuperació de la cultura amb programacions com aquesta”, ha dit. Alhora, ha felicitat la companyia Zum-Zum Teatre pel darrer guardó aconseguit amb el darrer espectacle, Soc una nou, amb els Premis FETEN 2021 a la interpretació coral i a la millor direcció.

Després de la jornada d’inauguració, la programació continuarà amb la Cobla Mediterrània, amb una audició de sardanes (dia 20 de juny, a les 8 del vespre, a la plaça Sitjar), i la presentació del llibre Un clar de bosc, del músic, professor de ioga i terapeuta musical Oriol Ginestà (26 de juny, a 2/4 de 9 de la nit, al pantà), completaran les activitats del mes de juny.

De cara al juliol, l’organització ha previst les actuacions del Mag Lynch (2 de juliol); la presentació del conte Perot i Alera, de Josep Torres i Anna Utgés (4 de juliol); l’espectacle Soc Dona, el meu Superpoder, del Club de Gimnàstica Rítmica (4 de juliol); l’actuació de The Penguins-Reggae per a infants (9 de juliol); Koers (16 de juliol); L’Anònima Orquestra (17 de juliol); cinema a la fresca, amb la projecció d’En guerra con mi abuelo (22 de juliol), i el concert d’havaneres de Mar Endins (24 de juliol).

Ja de cara al mes d’agost, en el cicle anomenat 'CastellSerà de Nit', s’han previst les actuacions de Zum-Zum Teatre (5 d’agost); PuntMoc (12 d’agost); Los Galindos (19 d’agost) i Escorça Acústic (26 d’agost). Totes aquestes actuacions es faran a partir de les 10 de la nit.

El representant de Zum-Zum Teatre  ha donat les gràcies per tornar a formar part de la programació cultural de Castellserà i ha volgut agrair el suport que dona el municipi a iniciatives culturals diverses que ajuden a posar la demarcació de Lleida al mapa de les arts escèniques. “La cultura és una cursa de fons i així s’està entenent”, ha dit.

Pel que fa als espais escollits, es congreguen a la plaça Sitjar, al pantà i la pista d’estiu, i totes les actuacions seran gratuïtes, excepte les de Zum-Zum Teatre, PuntMoc i Los Galindos, que costaran un euro per cap.

En el mateix moment d’accedir als espectacles, es farà una inscripció a través d’un codi QR habilitat.

Redacció - SEGRE | Vídeo: Laura Alcalde |Foto: Diputació de Lleida