Comença la collita del pistatxo a l'Urgell

24/09/2024

Les primeres previsions alerten que la collita podria ser inferior a la de l'any passat, no arribant als 2.000 kg/hectàrea

Aquesta setmana, els agricultors de l’Urgell han començat la collita del pistatxo, tot i que en altres zones de Lleida ja ho van fer fa unes setmanes. Segons Ramon Boleda, agricultor de Verdú, la collita del 2024 serà lleugerament inferior a la del 2023, a causa de la contraanyada, amb una producció esperada d'entre 1.800 i 2.000 kg/hectàrea en un any off. A més, la sequera de l'any passat també ha afectat la producció.

Boleda i altres 70 agricultors de Lleida han decidit deixar de vendre els seus pistatxos al Grup Borges aquest any, després que l'empresa no complís amb les seves expectatives. Ara, vendran els pistatxos a Aragó i la Manxa, i Boleda destaca que han rebut moltes ofertes d'aquestes regions, fins i tot de Catalunya. Tot i que el contracte de Borges prometia millors preus, les liquidacions dels últims anys han estat decebedores. Boleda va rebre 13.000euros per 13.500 kg l'any passat, però amb el nou comprador hauria ingressat fins a 81.000 euros.

Més informació -> Clica aquí
Infolleida