'El batec de la Carme Jolonch', el conte que explica el procés d’elaboració de la xocolata a la pedra d'Agramunt

10/02/2020

Les il·lustracions són de Maria del Pilar Villaverde i els textos de Mei Vidal

El procés d'elaboració de la xocolata a la pedra d'Agramunt a través dels ulls de la infància de la Carme Jolonch. Aquesta és la història que explica el conte impulsat per la il·lustradora agramuntina Maria del Pilar Villaverde i que compta amb els textos de Mei Vidal. Amb el nom 'El batec de la Carme Jolonch', la publicació està editada per Pagès Editors i està basat en els records de la protagonista.

La il·lustradora explica que el conte se situa a l'actual xocolateria, des d'on es recrea ''un homenatge personal a Carme Jolonch'', germana del propietari de Xocolata Jolonch abans que la firma fos adquirida per Ángel Velasco, qui també apareix amb la seva família dins de l'obra literària.

Per la seva part, Maria del Pilar Villaverde també ha dissenyat quatre embolcalls de Xocolata Jolonch i és l'autora de l'exposició permanent 'Complicat Món', que es troba a la segona planta de la xocolateria. L'artista agramuntina ja ha començat a treballar en la segona part de la mostra, que s'anomenarà 'Cuida'm' i plasmarà diferents valors.
Noèlia Burgos