El curs escolar s’inicia a Tàrrega amb més alumnes i flexibilitat a les aules

13/09/2021

Els de l’escola Maria Mercè Marçal tornen a les aules amb una línia menys de P3

Matí de nervis en l’inici del nou curs escolar, el tercer marcat per la pandèmia. A la capital de l’Urgell els més petits estaven a punt per tornar a les aules i afrontar el seu primer dia a l’escola amb canvis en els confinaments, amb mascaretes i sense quarantenes per als vacunats. Enguany la demanda d’inscripcions als centres de Tàrrega ha superat l’oferta d’altres anys, però ha fet caure la segona línia de P3 de l’Escola Maria Mercè Marçal deixant fora fins a vint famílies.

Les sol·licituds de preinscripcions van doblar l’oferta de 23 places amb 41 inscrits i només hi van entrar els que tenen germans a l’escola són fills de professors. Són una vintena els pares que no han pogut matricular els seus infants nascuts el 2018 en aquesta escola, però el curs escolar ha arribat per a tothom i al centre s’inicia amb la mateixa il·lusió d’anys anteriors.

Tot i aquesta decisió del Departament d’Educació per reduir les ràtios, Tàrrega té aquest any prop de 2.800 alumnes matriculats d’infantil, primària i secundària. Alguns d’ells accedeixen a l’escola per primera vegada i ja hi van “amb els deures fets”.

En paral·lel, L’AMPA de l’escola Maria-Mercè Marçal de Tàrrega ampliarà aquest curs el pati del col·legi amb un nou disseny que potencia els espais verds.

Noèlia Burgos Domínguez