El nou club de lectura de la biblioteca de Tàrrega dedicat al teatre comença fent ple

01/11/2023

Conduït per Marina Casteràs, hi participen 18 persones i hi ha llista d'espera

Ple i amb llista d'espera. Així ha començat el nou club de lectura dedicat al teatre impulsat per la biblioteca Germanes Güell de Tàrrega. Marina Casteràs, conductora del grup i graduada en Art Dramàtic i Gestió Cultural, ha reconegut aquest dijous que “ha estat una sorpresa la bona acollida del cicle, en menys d'una setmana ja hi havia les 18 places ocupades”. Són 14 dones i 4 homes d'edats i d'interessos molt variats. Casteràs ha atribuït aquest interès al fet que “Tàrrega és una ciutat molt rica a nivell cultural, tenim una bona programació de teatre, FiraTàrrega i l'Escola Ondara on ensenyen teatre, i això es nota, ho portem a la sang”.

Les sessions tenen lloc el darrer dijous de cada dos mesos i la intenció de Casteràs és que els participants es llegeixin les obres a casa i que a la biblioteca les comentin, tant l'escriptura teatral com la temàtica. En aquest sentit, ha destacat que “totes les obres escollides tracten temes molt humans sobre els dilemes de les persones”. Com que es tracta d'una col·laboració amb el Teatre Nacional de Catalunya, les obres escollides hi estan programades, curiosament totes a la Sala Tallers.

En aquesta primera edició del club de lectura 'Llegir el Teatre', les obres que llegiran i comentaran són La festa de Daniel Feixas, La tempesta de William Shakespeare, Entrevistes breus amb dones excepcionals de Joan Yaga i Amnèsia de Nelson Valente.

Actualment, la biblioteca Germanes Güell de Tàrrega compta amb sis clubs de lectura, dos dels quals estan pensats per al públic infantil. N'hi ha també un dedicat a Manuel de Pedrolo, un altre al feminisme i un sobre narrativa contemporània.

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)