El portal TripAdvisor escull la Ruta del Cister com un dels millors itineraris temàtics de l'Estat

21/01/2017

Els pobles de la vall del Corb, els castells i el conjunt museístic són alguns dels principals atractius turístics de la comarca

El portal de viatges Niumba.com, web de TripAdvisor, ha situat La Ruta del Cister entre les millors propostes temàtiques de l’Estat espanyol per visitar aquest hivern. 

Si fa 26 anys els tres consells comarcals de l'Alt Camp, la Conca de Barberà i l'Urgell parlaven que La Ruta del Cister era un enllaç entre tres monestirs cistercencs: Santes Creus, Poblet i Vallbona, avui es pot dir que La Ruta del Cister és molt més. És un territori que ofereix un patrimoni cultural, històric, arquitectònic, monumental i natural, ric i variat més enllà dels monestirs. Una mostra d'això són els seus museus i espais visitables, les visites guiades, les festes, la gastronomia, els artesans, les activitats de turisme actiu, l'enoturisme, la xarxa de senders i camins senyalitzats, allotjaments i restaurants que es troben en tot el territori.

Al seu pas per la comarca de l'Urgell el repertori és ben ample: els pobles de la vall del Corb; fer un recorregut pel poble medieval de Guimerà, declarat Conjunt Historicoartístic; descobrir territoris de conquestes a través dels castells, com el de Ciutadilla i el de Montclar d'Urgell; conèixer el renaixement al Mausoleu de Ramon Folch de Cardona i al Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig; saber com vivien els jueus a Tàrrega a través del Museu Comarcal de l'Urgell; degustar la xocolata i el torró d'Agramunt o esmorzar i fer un tast de vins i olis als cellers de l'Urgell.
Infolleida