El Projecte Oenante recupera una antiga cabana de pedra seca de Castellserà convertint-la en observatori de fauna

12/03/2019

Iniciativa impulsada des de l’Associació Leader de Ponent amb la finalitat de dinamitzar el territori

Aquesta cabana de pedra seca situada a la Serra de Bellmunt - Almenara és una de les construccions que l’Associació Leader de Ponent ha recuperat dins el projecte Oenante. La iniciativa pretén dinamitzar el territori i convertir aquestes casetes en desús en observatoris de fauna salvatge. 

El projecte també té la finalitat de posar en valor la pedra seca, una tècnica que tradicionalment es practicava en zones rurals per a l’economia agrària i ramadera, i que recentment s’ha declarat Patrimoni Material de la Unesco. 

De moment, el projecte Oenante ha recuperat aquesta cabana a Castellserà, i una altra a Preixana. L’objectiu és preservar aquest patrimoni i crear una xarxa amb construccions d’aquestes característiques que puguin oferir el mateix ús.

Amb aquesta finalitat, la de treballar per preservar el patrimoni el territori, els dies 22, 23 i 24 de març tindrà lloc a Castellserà un taller de reconstrucció de marges de pedra seca, impulsat des del projecte Espais Naturals de Ponent, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castellserà i diverses entitats del territori.  

Francesc García