El setmanari Nova Tàrrega celebra el seu 75è aniversari

09/05/2019

Organitzarà una festa als jardins de l’Ateneu i desgranarà la seva història en els números que es publiquin durant tot l’any

A la redacció de la Nova Tàrrega ja tenen a punt l’edició especial d’aquest divendres. Amb aquest número, el de Festa Major, el setmanari dona el tret de sortida als actes de celebració del seu 75è aniversari, els quals s’allargaran durant tot un any. Un dels plats forts d’aquesta commemoració serà la festa que tindrà lloc el dia 2 de juny als jardins de l’Ateneu de Tàrrega.

El primer número de la Nova Tàrrega sortia al mercat el 12 de maig de 1944 sota la capçalera “Nueva Tàrrega”. La revista fundada per Francesc Camps apareixia en plena dictadura franquista i per tant, no podia ser més que en castellà. L’any 1979 el setmanari passava a publicar-se en català.

Al llarg d’aquest temps la revista també ha experimentat diversos canvis, com la incorporació de fotografies o el pas a color. Amb 3.765 números publicats, la Nova Tàrrega és la publicació de referència a la capital de l’Urgell, comptant amb més d’una desena de col·laboradors. Actualment, la publicació és propietat del Grup Segre.

Francesc García