El “YoutuMestre” apropa els continguts educatius als alumnes amb vídeos penjats a internet

12/09/2018

Ricard Bertran, mestre de l’Escola Àngel Guimerà, ha creat un canal a YouTube com a eina pedagògica

Els alumnes de 4t de primària de l’Escola Macià Companys d’Agramunt han tornat avui a l’aula sense saber la sorpresa que els esperava. Els ha visitat el Ricard Bertran, professor del CEIP Àngel Guimerà de Tàrrega i creador del canal de YouTube “YoutuMestre”, una eina pedagògica per apropar els continguts educatius als seus alumnes de forma divertida.  La idea va sorgir quan Bertran va realitzar un projecte sobre els mitjans de comunicació i les matèries que s’imparteixen durant el curs escolar. Youtube va ser la plataforma escollida per plasmar la idea.

El primer vídeo que Bertran va penjar en aquesta plataforma digital va estar per explicar dos conceptes de llengua catalana, l’anàfora i la personificació. La sorpresa del mestre va ser majúscula quan en arribar a classe l’endemà molts dels alumnes ja havien vist el vídeo. A més, l’havien compartit amb les seves famílies, amics i altres alumnes del centre.

El canal “Youtumestre” ja disposa de set vídeos, acumula més de 7.000 visualitzacions i quasi 400 subscriptors. La bona acollida dels vídeos han animat al mestre a continuar amb el projecte amb la creació de nous recursos audiovisuals.

Francesc García