Èxit de la fira Agr'auto d'Agramunt en l'ampliació de l’espai firal

03/04/2022

La fira aposta una vegada més pels vehicles elèctrics i híbrids

La XX Fira del Vehicle d'Ocasió d'Agramunt. Agr'auto ha obert aquest matí les portes amb un centenar de vehicles d'ocasió, segona mà i km0 exposats. El delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Bernat Solé, ha estat l'encarregat d'inaugurar el certamen, en el qual hi participen 5 tallers de la localitat i que, enguany, dedica un pavelló al vehicle elèctric i híbrid.

Durant la seva intervenció, el delegat ha destacat que el vehicle elèctric ha arribat per quedar-se i que això, en el context actual, en el que el país s’està refent de la pandèmia i amb la guerra d’Ucraïna, implica un canvi cap a un model més resilient, que passa, entre altres mesures, per aconseguir la sobirania energètica. Una sobirania, ha dit, que requereix un compromís de país per aconseguir un equilibri entre la instal·lació de parcs solars i eòlics i la preservació del paisatge i dels usos actuals.

Per la seva banda, l’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez, ha agraït l’esforç dels tallers per participar en el certamen i ha destacat el compromís de l’ajuntament amb el sector en un moment tan incert com l’actual.

En aquest sentit, la directora de la Fira, Tamara Lombardo, ha recordat que el sector de l’automoció ha patit una important crisi d’abastiments passada la pandèmia, la qual cosa va obligar a suspendre Agr’auto l’any passat i, enguany, s’ha hagut de programar fora de la data habitual (finals de febrer). També ha ressaltat l’aposta per la mobilitat sostenible amb l’obertura del pavelló esportiu per als vehicles híbrids i elèctrics.  

En aquest espai, aquest matí s’hi ha fet una xerrada sobre instal·lacions elèctriques d'autoconsum, a càrrec de l’empresa d’Alcarràs Becquel, i a les 6 de la tarda, una sobre vehicles elèctrics, a càrrec de Volt-tour, Associació per la Promoció del Vehicle Elèctric. També hi haurà un taller per a nens entre les 5 i les 8 de la tarda.

L'activitat continuarà demà amb la 13a Trobada Motera organitzada pels Motorrons d'Agramunt i en la qual s'espera que hi participin unes 600 persones. La fira romandrà oberta al públic avui i demà de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores.

Cal recordar que entre tots els compradors de vehicles se sortejarà un viatge.

InfoLleida