Inicien la construcció de l’itinerari natural per a vianants entre Tàrrega i El Talladell

15/12/2016

Les obres seran executades i finançades per la Diputació de Lleida amb un pressupost de 164.236 euros

La Diputació de Lleida ha iniciat les obres de construcció de l’itinerari natural no motoritzat entre Tàrrega i El Talladell. Es tracta d’una plataforma asfaltada de 2,5 metres d’amplada destinada al pas exclusiu de vianants que discorrerà paral·lela a l’actual carretera que connecta les dues poblacions. Els treballs habilitaran un carril senyalitzat per a passeig amb una longitud de 1.035 metres lineals i una superfície total de 2.587 m2. El projecte suposa una inversió de 164.236 euros, quantitat sufragada íntegrament per la Diputació de Lleida, ens que també executa les obres.

L’itinerari no motoritzat consolidarà el vial com a zona de passeig, un ús que la ciutadania ja li dóna de fa temps, si bé proporcionant ara més seguretat als vianants. També es vol potenciar el gaudi del paisatge natural que envolta la carretera, la qual forma part del Camí de Sant Jaume i del Camí Ignasià. Val a dir que la construcció de la plataforma obliga a eixamplar el vial ocupant franges de terreny en 6 finques de titularitat privada mitjançant un procés d’expropiació. Així mateix, s’habilitarà una cuneta per evacuar les aigües pluvials i diversos passos d’enllaç amb els camins existents. És previst que les obres finalitzin abans de la primavera.

D’altra banda, l’Ajuntament de Tàrrega iniciarà els propers dies la renovació del ferm a tota la calçada de la carretera. La Regidoria d’Urbanisme estendrà un nou aglomerat asfàltic des de l’Avinguda de la Generalitat de Tàrrega fins al Carrer Major d’El Talladell, amb un pressupost de 60.449 euros. En total es renovaran 6.700 m2 de superfície. Ambdues obres (l’itinerari no motoritzat i la renovació de la calçada) es fan coincidir en el temps per a compatibilitzar recursos i minimitzar les molèsties en el trànsit.

Infolleida