Josep Mº Queraltó, fill predilecte de Vallbona de les Monges

16/04/2018

El cineasta compta amb una de les majors col•leccions d’Europa vinculades al setè art

El col·leccionista i restaurador de cine Josep Mª Queraltó és fill predilecte de Vallbona de les Monges des d’aquest cap de setmana. Nascut fa 80 anys a aquesta població, Queraltó es va introduir al món del setè art amb només 15 anys  quan va entrar a treballar com a ajudant al cine de Vallbona per tal de finançar-se els estudis d’electricitat. Va ser aleshores quan va començar una col·lecció que actualment compta amb més de 20.000 peces, sent una de les més importants d’Europa.

De l’extensa col·lecció de Josep Mª Queraltó se’n pot veure una petita part a l’Espai Museístic del Cinema de Vallbona de les Monges, el qual porta el seu propi nom. Tot i que les autoritats de la població han apostat per donar difusió a la col·lecció, Queraltó assegura que li agradaria que la seva col·lecció pogués arribar a més llocs.

L’Espai Museístic de Vallbona de les Monges va obrir les portes l’any 2015 i des d’aleshores l’han visitat més de 3.000 persones. En els darrers dies, l’ajuntament del municipi ha iniciat obres en aquest espai per poder exposar més peces de la col·lecció de Queraltó.

Des del consistori han manifestat l’orgull que els suposa poder reconèixer la trajectòria de Queraltó com a ambaixador de Vallbona de les Monges, portant el nom del poble arreu del món. Amb el reconeixement realitzat aquest cap de setmana, Vallbona ha guanyat el seu primer fill predilecte.  

Francesc García