La Delfina, la nova geganta d’Agramunt, es presentarà el pròxim 30 d’agost

14/08/2019

L’Associació TradiSió culmina amb ella la recuperació dels gegants de 1908, protagonistes de la llegenda més coneguda del municipi

El gegant de la Delfina d’Agramunt, que elabora l’escultor Carles Teixidó, ja està quasi llest per a la seva presentació el pròxim 30 d’agost en el marc de la Festa Major. El passat mes de juny l’Associació TradiSió ja va presentar la seva parella, el rei de Tremissèn. Amb la Delfina, Agramunt culminarà el procés de recuperació dels seus gegants de 1908, ambdós protagonistes de la llegenda més emblemàtica del municipi.

La figura ha estat construïda amb fibra de vidre, i modelada amb fang amb motlle perdut, per la qual cosa serà una figura única. Una vegada finalitzada, tindrà una alçada de 3,26 metres, i igual que el rei de Tremissèn, vestirà la roba que han elaborat les Dones de l’Esbarjo d’Agramunt.

A diferència del rei de Tremissèn que va ser finançat gràcies al verkami impulsat per l’Associació TradiSió, la construcció de la Delfina ha estat possible gràcies al finançament de l’Ajuntament d’Agramunt. Es preveu que després de la Festa Major els dos gegants llueixin al consistori agramuntí.

Francesc García