La festa dels Tres Tombs de Tàrrega tindrà per segona vegada una dona com a pendonista

21/01/2020

La plaça del Carme acollirà la benedicció de mascotes, carrosses i muntures

Tàrrega celebrarà el proper diumenge 26 de gener una nova edició dels Tres Tombs, la festa més antiga de la localitat que data del segle XIV. La capital de l’Urgell distingirà enguany com a pendonista la pagesa targarina Núria Bacardí, sent la segona vegada que una dona ostenta aquest honor.

Per la seva part, l’alcaldessa Alba Pijuan ha reiterat el suport del consistori a una celebració popular que trenca estereotips i reivindica el rol femení en l’àmbit rural.
Com a novetat, la benedicció de mascotes, carrosses i muntures es farà per primera vegada a la plaça del Carme, en el decurs del primer tomb. La programació estrenarà també noves propostes durant la vigília, iniciant la festa el dissabte.

L’acte central serà com de costum la desfilada a la plaça del Carme a partir de les 12 del migdia, on es concentraran les carrosses de centres escolars, entitats i pagesos de la zona, acompanyats de carruatges, muntures, tractors i una àmplia representació de la cultura popular local (amb La Fal·lera Gegantera, La Verreta o Lo Tossino).
Noèlia Burgos