La Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals de Tàrrega commemorarà els seus 20 anys amb un gran mural

06/12/2018

El certamen té lloc del 7 al 9 de desembre a l’Espai MerCAT de Tàrrega

L’ il·lustrador targarí Guifre Urgell participa aquest any per primera vegada a la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals de Tàrrega, que se celebrarà del 7 al 9 de desembre. Ho fa amb un encàrrec molt important per part de l’ajuntament de la ciutat: elaborar un mural commemoratiu de les 20 edicions d’aquest certamen. L’obra romandrà exposada a l’Espai MerCAT de forma permanent. És per això que Urgell vol que el mural sigui una mostra fidel del seu estil que es caracteritza per l’ús de formes geomètriques i mandales.

El certamen ha esdevingut en els últims anys una de les principals cites del calendari firal del territori, possiblement per la singularitat dels articles que els artistes i artesans posen a la venda. En aquesta edició hi participaran un centenar d’expositors que posaran a l’abast del públic creacions úniques en pintura, dibuix, ceràmica, o escultura, entre moltes altres disciplines.

Aquest any, i amb motiu del 20è aniversari de la fira, també s’impartiran tallers i demostracions a l’aire lliure. Un d’aquests es basarà en la fosa de metall per fer clauers i penjolls de disseny exclusiu. També s’oferirà una demostració de forja tradicional, i s’impartiran tallers sobre l’art com a teràpia per fomentar l’equilibri personal.

Francesc García